V večini primerov se IP domofon poveže z obstoječo storitvijo telefonije in uporablja njene napredne funkcije. Kaj pa se zgodi če centrala preneha delovati ali pa jo ni? Domofoni 2N IP so opremljeni s številnimi naprednimi funkcijami za nadzor klicev zato klic v vsakem primeru pride do ustreznega uporabnika.

Domofoni omogočajo rezervno povezavo za klic z uporabo serije pravil, ki klic v primeru okvare na centrali ali telefonu klic preusmerijo na drugo napravo.

Priporočeni domofoni:

Domofoni omogočajo vzpostavljanje klica na 3 telefonske številko. Klic je lahko vzpostavljen sočasno ali ciklično.

Priporočeni domofoni:

Obstajajo situacije v katerih se nebi rad znašel nihče od nas; požar v stavbi, oborožen napdalec v šoli, ... Ker svet ni popoln se takšne situacije dogajajo. IP domofoni 2N so pripravljeni za takšne situacije in nudijo pomoč takrat, ko je ta potrebna.

Domofon omogoča vzpostavitev tihega alarma ob vnosu gesla, ki pa še vedno odpre vrata tako, da napadalec ne ve za alarm.

Priporočeni domofoni:

Domofon lahko ob določenem dogodku uporabniku predvaja sporočilo. Tako lahko v primeru požara na domofonu predvajamo navodila za izhod v sili.

Priporočeni domofoni:

Domofon je mogoče integrirati v sistem za javno obveščanje. Tako domofon deluj kot modul za obveščanje javnosti in poveč obseg celotnega sistema.

Priporočeni domofoni:

Domofon je pomembna naprava katere pravilno delovanje je kritično za varnost oseb v satavbi ali udeležencev v prometu. Zato je zelo pomembno, da je domofon pravilno nastavljen. S tem razlogom 2N domofon uporabljajo funkcije, ki ščitijo te nastavitve pred nepooblaščenim vdorom.

Funkcija preveri ali je tovarniško nastavljeno geslo ob prvem vstopu spremenjeno in uporabnika opozori če je to slabo.

Priporočeni domofoni:

Geslo v shranjenih nastavitvah je kodirano zato ga heker ne more pridobiti iz izvorne datoteke.

Priporočeni domofoni: